skip to Main Content

Schisis Nederland organiseerde De Metamorfosedag op woensdag 16 oktober.  30 jongens en meiden met een schisis werden in de schijnwerpers gezet met advies en make-up van visagist Leco van Zadelhoff, advies van een stylist, nieuwe kleding, een hip kapsel én tot slot op de foto gezet door een professionele fotograaf.  Het was een dag vol positieve aandacht en energie!

Een schisis is een gespleten lip, kaak en/of gehemelte. Met een schisis word je geboren, en het heeft vaak een behoorlijke impact op je leven: moeite met eten en drinken op jonge leeftijd, moeite met praten en er anders uitzien dan leeftijdsgenoten, veel ziekenhuisbezoeken en operaties. Maar jongeren met een schisis zijn vooral ook gewoon jong en willen er ook gewoon leuk en verzorgd uitzien. Helaas kost dit hen soms net een beetje meer moeite, vooral als de littekens van de operaties nog zichtbaar zijn.

Samen over de catwalk

Advies en make-up van een visagist, advies van een stylist, nieuwe kleding, een hip kapsel én een professionele fotoshootDaarom organiseert de vereniging Schisis Nederland (voorheen BOSK) in samenwerking met Marjan Kloen van schisisteam Nijmegen (Radboudumc) en De Haagse Hogeschool opnieuw de ‘Metamorfosedag’. Deze dag is specifiek voor jongeren met een schisis in de leeftijd van 13 tot en met 18 jaar.

De jongens en meiden kregen een make-over van stervisagist en haarstylist Leco van Zadelhoff. Ook was er een stylist aanwezig die tips en tricks gaf. Studenten van de Kappersakademie Rotterdam stylden de haren van de deelnemers en studenten van de opleiding Huidtherapie van de Haagse Hogeschool geven huidadvies en camouflagetips.

De deelnemers mochten kleding en modeaccessoires uitkiezen voor op de catwalk, om mee op de foto te gaan… en om aan het eind van de dag mee naar huis te nemen inclusief een goed gevulde goodiebag van sponsoren. Kortom: een dag in de schijnwerpers en tips voor de rest van het leven!

Rapper Snelle

Rapper Snelle sprak de jongeren met een videoboodschap toe en de deelnemers liepen  op zijn hit ‘de reünie’ in hun nieuwe look over de catwalk.

Filmpje

Van de dag is een kort filmpje gemaakt:

Back To Top