skip to Main Content

Robin de Grooth, vader van drie kinderen, is geboren met een enkelzijdige lip-kaak-gehemeltespleet. Hij schreef het boekje ‘Ik ben anders, NOU EN’ voor zijn twee oudste kinderen om hen voor te bereiden op de komst van een zusje met schisis. De missie van Robin is dat iedereen met een schisis net zoveel zelfvertrouwen kan krijgen als hij! Robin vertelt over hoe het boek tot stond kwam.

“Ons derde kindje is in juni 2020 geboren met een enkelzijdige lip-kaak spleet”, vertelt Robin. “Toen wij tijdens de twintigweken echo hoorden dat onze dochter een schisis zal krijgen, was dit wel even slikken. Zelf heb ik een schisis en weet maar al te goed welk traject ze door zal moeten gaan.”

“Maar hoe leg ik het mijn andere twee kinderen (Floor en Fynn) uit wat er gaat gebeuren de komende periode als de baby is geboren. Op internet heb ik lang gezocht naar een boek wat aan mijn wensen voldoet maar vond het niet.”

“Wat er toen gebeurde kan ik moeilijk uitleggen maar ik voelde heel sterk de behoefte om nu zelf iets te gaan schrijven, zodat ik het m’n kinderen kon uitleggen en niet veel later kon ik vol trots mijn boekje tonen.”

“Ik liet eerst, kalm aan beginnen, vijftig boekjes drukken en plaatste in de schisisgroep een berichtje op Facebook. Wie weet kan ik er ook andere ouders en kinderen mee helpen. De reacties waren werkelijk overweldigend en hartverwarmend en binnen enkele uren was mijn eerste zending boeken al uitverkocht! Dit had ik niet durven dromen.”

“Het boek heb ik puur uit gevoel geschreven. Ik neem je mee in mijn jonge leventje vanaf het moment dat ik ben geboren. Ik vertel in voor kinderen begrijpelijke taal over de operaties, het anders zijn, de logopedist en hoe het voor papa en mama is. Robin het jongetje in het verhaal, is een blij en enthousiast ventje. Maar soms is hij ook verdrietig vanwege zijn schisis. Ik beschrijf in het boek hoe je hiermee kunt omgaan. Zodat schisiskinderen meer zelfvertrouwen krijgen.”

Ja, ik heb een schisis en ja ik ben anders, maar NOU EN? Voor meer informatie zie: www.ikbenanders.nl of neem contact op via [email protected]

Back To Top