skip to Main Content

In augustus 2018 werd de ‘Dr. Giraf’-serie gelanceerd in maar liefst vier verschillende talen. Erg bijzonder, want dit is de eerste boekenserie speciaal voor kinderen met ziektes en aandoeningen. ‘Half-half’ is een voorleesboekje uit de ‘Dr. Giraf’ reeks over de lip -en gehemeltesluitingHet mooie kinderboekje is ontworpen door grafisch vormgever en illustrator Rejane Dal Bello in samenwerking met Stefan Liute, voormalig arts, en door schrijfster Jayshree Viswanathan. Een handig hulpmiddel voor ouders, artsen en hulpverleners om uitleg te geven over schisis en de bijkomende operaties. Dr. Giraf is er voor je.

Voor een ouder is het soms niet gemakkelijk om te vertellen over de operaties. Door dit mooie kinderboekje creëer je een bijzonder moment samen met je kind. Kinderen kunnen Dr. Giraf zelf goed lezen dankzij de eenvoudige woorden in combinatie met de creatieve maar ook simpele beelden.

De beeldende illustraties zijn voor jonge kinderen nog niet erg herkenbaar (vanwege de abstracte vormen), maar voor oudere kinderen wel. Bovendien is het een prachtig project en kunstboekje, met hierin het medische aspect van het hebben van een schisis.

Ouder en kind samen

Dr. Giraf is hét kinderboekje voor ouders. Vooral ouders zullen veel aan dit bijzondere voorleesmomentje hebben. Je krijgt meer inzicht en begrip voor je kind. Ook is dit een uitgelezen moment om te praten, vragen te stellen en te luisteren naar je kind. ‘Half-half’ is een herkenbaar, leerzaam en humoristisch kinderboekje over het samenbrengen van twee helften, maar vooral brengt het ouder en kind samen.

Informatief, lief en kunstzinnig

Dankzij Stefan Liute (voormalig arts) heeft Dr. Giraf kennis van medische feiten over de schisisoperaties en behandelingen. Onder andere de lipsluiting en de spraak/logopedie komen aan bod. Jayshree Viswanathan is tekstschrijfster en heeft eerder samengewerkt met kunstorganisaties. Haar woorden en korte zinnen maken het boekje aandoenlijk en lief. Door illustrator en grafisch vormgever Rejane Dal Bello is Dr. Giraf erg kunstzinnig uitgebeeld. Marjan van Mourik (oprichtster van Paz Holandesa Hospital, een non-profit ziekenhuis voor kinderen in Peru) toont haar betrokkenheid door ‘Half-half’ te sponsoren.

 

Bestellen

De Dr. Giraf-reeks bestaat uit: ‘Mr. Stip: waterpokken’, ‘Land van de Groten: leukemie’ ‘Half-half’ en ‘Huff  Puff’. Het boekje is te koop voor € 14,95 in verschillende boekhandels en wegwinkels. Kijk voor meer informatie op www.drgiraffe.com.

 

Tekst: Romy Verroen

 

Back To Top