skip to Main Content

Cover kookboekMensen met een schisis gaan vanaf hun geboorte een intensief traject in waarbij ze vaak meerdere operaties moeten ondergaan. Gedurende dit traject ervaren deze patiënten veel moeite met het eten. Studenten Voeding en Diëtiek hebben daarom Masterkoekies gemaakt, een kookboek voor mensen die een operatie in de mond hebben gehad.

Nu nog digitaal

Schisis-patiënten mogen na zo’n operatie vaak langere periodes alleen maar zachte voeding gebruiken. Ouders van de kindjes ervaren veel moeite om een smakelijk gerecht voor ze te bereiden. Om de ouders en de kinderen te kunnen helpen gedurende deze periode heeft Schisisteam Nijmegen met studenten Voeding en Diëtiek van de Hoge School de behoeftes van deze ouders en kinderen in kaart gebracht. Samen hebben zij een fantastisch kookboek, Masterkoekies, in elkaar gezet. Hoewel Masterkoekies nog digitaal is, is het een groot succes! Opvallend te zien dat ook mensen zonder een schisis, maar na een operatie in de mond, gebruik zijn gaan maken van dit kookboek.

Doneer voor een gedrukte versie

Echter, de feedback die wordt opgehaald leert ons dat er ook echt behoefte is aan een gedrukte versie van onze kookboek. Een kookboek met professionele foto’s en een mooie kaft is nog gebruiksvriendelijker op het aanrecht.

Om dit te kunnen realiseren willen we graag, met ondersteuning van het Amalia Kinderfonds, om jullie hulp vragen Het realiseren van dit hardcopy kookboek gaat 15.000 euro kosten. Je kunt via deze link doneren.

Om aan de wens van onze kleine patiënten te kunnen voldoen, wil ik jullie vragen om een kleine bijdrage te leveren het realiseren van de wens tot een hardcopy Mastercookies..

=

Back To Top