skip to Main Content

In het project Beslist Samen wordt gewerkt aan verbetering van het proces rondom het maken van keuzes over de behandeling van schisis. Voor dit project slaan verschillende ziekenhuizen en Schisis Nederland de handen ineen!

Samen Beslissen betekent dat je als ouder van een kind met een schisis, samen met je schisisteam beslist welke zorg of behandeling het best passend is voor jouw kind. Hierin staan zowel de medische mogelijkheden als persoonlijke voorkeuren centraal. Een van de middelen waarmee we ouders en jongeren willen ondersteunen bij het samen beslissen bij de keuze van een behandeling is de ontwikkeling van een dashboard.  Een dashboard is een digitaal toegankelijke pagina die uitkomsten van zorg (die zijn verzameld door middel van vragenlijsten) op een overzichtelijke en eenvoudige manier laat zien. Het dashboard geeft, op basis van de ingevulde vragenlijsten, ook inzicht in het welzijn van ouders en kind en kan worden gebruikt ter voorbereiding op het gesprek in de spreekkamer. De uitkomsten van de vragenlijsten worden besproken tijdens het consult wordt en helpen zo in het maken van de juiste keuzes voor de behandeling.

Op dit moment wordt gewerkt aan een eerste ontwerp van het dashboard op basis van gesprekken met jongeren met schisis, hun ouders en zorgprofessionals. Komend voorjaar wordt de eerste versie van het dashboard verwacht.

Meedenken? Dat kan nog steeds! Meld je aan via [email protected]

 

Back To Top