skip to Main Content

logo Schisis NederlandHet gaat eindelijk gebeuren: de Landelijke Dag Schisis Nederland op zaterdag 18 juni 2022 in Nieuwegein! Met een groot aantal inspirerende workshops en een afwisselend kinderprogramma.

Het programma duurt van 10:00 tot 16:00. We starten met een kick-off die verwelkomt, en vooral verbindt. Doe actief mee en beleef een unieke ervaring met elkaar. Daarna bezoek je jouw drie favoriete workshops. Om 15:30 sluiten we af met een borrel.

Workshops

De deelnemers kunnen kiezen uit een groot aantal boeiende en inspirerende workshops:

Kids Power – Sterrewijs geeft je energie een boost en je kunt de wereld weer aan! Voor kinderen van 6 tot 10 jaar.

Help, een litteken! – Huidtherapeute van Care4skin vertelt alles over littekenvorming en behandelopties. Ook geeft ze make-up tips en die kun je gelijk uitproberen.

Blijven lachen – Kees Stellingsma, tandarts bij het Centrum Bijzondere Tandheelkunde te UMC Groningen over gebitsontwikkeling en tandheelkunde bij (kinderen met) een schisis.

Schisis café – Onder het genot van een drankje of hapje anderen ontmoeten. Maar ook meer informatie over methodische boeken, hulpmiddelen bij voeding van het jonge kind en een fotograaf.

Uitbehandeld, en dan? – Dr. Hoven van het UMC Amsterdam Schisisteam behandeld van alles omtrent een schisis nádat het behandeltraject gesloten is.

Wegwijs in je hoofd – Gezondheidspsycholoog H.F.N. Swanenburg de Veye, werkzaam in het Wilhelmina Kinderziekenhuis, geeft een kijkje in de psychologie rondom Schisis. Krijg antwoord op je prangende vragen en help elkaar.

Het zit in je genen – Dr. Marie-José van den Boogaard, Klinisch geneticus UMC Utrecht, geeft een lezing over de erfelijkheid van een schisis, Pierre robin en Stickler.

Kinderprogramma

Er is natuurlijk ook een kinderprogramma met een springkussen, schmink, knutselen, airhockey en nog veel meer. Er is begeleiding door vrijwilligers en genoeg ruimte om binnen en buiten te spelen.

Plattegrond en tijdschema Workshops

Bekijk de plattegrond en het tijdschema van de workshops van de landelijke dag.

Locatie

De Toonladder-Zuilenstein, Lohengrinhof 11-13, 3438 RA Nieuwegein.

Inschrijven

Je kunt je inschrijven voor 18 juni via deze pagina. Doe dat vóór 10 juni.

Bekijk ook de flyer van de Landelijke Dag Schisis Nederland

Wij gaan er samen een onvergetelijke dag van maken!

Back To Top