skip to Main Content

Op zaterdag 1 oktober aanstaande organiseert Schisis Nederland weer een Schisis Conferentie, van 10.00 tot 15.00 uur.

Met het programma van Schisis Nederland willen wij mensen met een schisis en iedereen die nauw betrokken is bij de zorg en/of behandeling van een schisis, een plek bieden voor vragen, ervaringen en ideeën.

Steeds vaker laten volwassenen, soms al op leeftijd, ons weten hoe zij ook nu nog rondlopen met indrukwekkende ervaringen en vragen rondom (de behandeling van) hun schisis.

Voor sommigen onder hen lijkt de behandelingsperiode ‘een gepasseerd station’; anderen geven aan dat het hebben van een schisis impact heeft gehad op hun ontwikkeling van kind tot nu.

Je bent van harte welkom om tijdens deze conferentie tijdens activiteiten en gespreksrondes je verhaal te vertellen en te luisteren naar de verhalen van anderen. Er zijn enkele professionals op het gebied van schisis aanwezig. Zij geven informatie, kunnen vragen beantwoorden en met elkaar kunnen we in gesprek over schisis, de behandeling en het leven met een schisis.

Aanmelden

De Schisis Conferentie 2022 is toegankelijk voor volwassenen met een schisis, het Stickler Syndroom of de Pierre Robin Sequentie. Ben je geïnteresseerd in deze conferentie, of ken je mensen in jouw omgeving die hier graag bij willen zijn, laat het weten via [email protected]

Voor leden van Schisis Nederland is deelname aan de conferentie gratis, niet leden betalen 45,- voor deelname. Lid worden voor 39,- per jaar kan via deze website.

Ken je iemand voor wie deze dag interessant kan zijn, dan mag deze informatie natuurlijk gedeeld worden. We hopen dat het een toegevoegde waarde zal zijn voor velen.

Graag tot ziens op de Schisisconferentie!

Programma

10.00 Ontvangst met koffie en thee
10.15 Welkom – Opening door Dick de Haan, voorzitter Schisis Nederland
10.30 De ontwikkeling van de schisisbehandeling door de jaren heen – Peter Houpt, plastisch chirurg. Peter heeft veel ervaring in de behandeling van schisis door zijn werk voor Schisisteam Isala Zwolle en bij vele buitenlandse missies.
11.15 Tijd voor een goed gesprek, deelnemers gaan in kleine groepjes uiteen om kennis te maken en elkaars ervaringen uit te wisselen. Dit mag in het gebouw, eventueel aan de hand van gesprekskaartjes, of tijdens een wandeling door de wijk.
12.00 Terugblik, korte gezamenlijke terugblik op de ochtend
12.15 Lunch
13.00 De psychosociale aspecten van (leven met een) schisis – Francien Meertens, systeemtherapeut en tot voor kort werkzaam als maatschappelijk werker van het schisisteam te Rotterdam.
14.30 Afsluiting, Gezamenlijk sluiten we de dag af met een korte terugblik en aansluitend een drankje en de mogelijkheid tot napraten.
15.15 Einde van het programma.

Waar

Basisschool De Toonladder, Lohengrinhof 11, 3438 RA Nieuwegein

Back To Top